Shell прив'яже бонуси керівництва до мети щодо вуглецевих викидів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell прив'яже бонуси керівництва до мети щодо вуглецевих викидів

Фондовий ринок
102
Британо-нідерландська нафтовидобувна компанія Royal Dutch Shell прийняла рішення встановити цільовий обсяг викидів вуглецю в результаті своєї діяльності і прив’язати до досягнення мети додаткові виплати керівництву, йдеться в повідомленні компанії.
Мета буде встановлюватися на 3-5 років, починаючи з 2020 року, при цьому компанія планує поступово її знижувати з тим, щоб добитися 20% -го скорочення викидів до 2035 року.
Точний відсоток керівного складу, чиї бонуси будуть залежати від виконання мети щодо викидів, поки не визначений, проте це може торкнутися до 1,2 тис. осіб. Дане питання буде вирішене на голосуванні акціонерів в 2020 році.
Подібні заходи поки не мають аналогів у нафтовидобувній галузі, пише Financial Times. Більше того, ще в липні CEO Shell Бен ван Берден зазначав, що встановлення мети щодо викидів здається йому “поверхневим” рішенням.
Акції Shell ростуть в ході торгів у понеділок на 3,2%. З початку року капіталізація компанії знизилася на 1,4%, до 196,5 млрд фунтів ($250 млрд).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас