У Туркменістані ухвалили бездефіцитний держбюджет-2019 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Туркменістані ухвалили бездефіцитний держбюджет-2019

Світ
553
Депутати меджлісу (парламенту) Туркменістану на засіданні в суботу одностайно схвалили закон про державний бюджет на 2019 рік з доходами і видатками у сумі 83 млрд 868,3 млн манатів.
Дохідна частина бюджету буде сформована, в основному, за рахунок таких найважливіших галузей виробничої сфери, як нафтогазова, хімічна, електроенергетика, будівництво, повідомляє Державне інформаційне агентство країни.
Солідні капіталовкладення передбачені для реалізації масштабних національних проектів і програм, у тому числі перетворення села, облаштування національної туристичної зони “Аваза”, спорудження об’єктів промислової та транспортно-комунікаційної інфраструктури, соціально-культурного призначення,
Значна частина видатків спрямовується на соціальну сферу, в тому числі на фінансування освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, системи державного соціального забезпечення, житлово-комунального господарства.
Також заплановано кошти для підвищення на 10% заробітної плати, пенсій, державних допомог, стипендій.
Бюджет Туркменістану на 2018 рік був затверджений також бездефіцитним, з доходами і витратами на рівні 95,5 млрд манатів.

Довідка finance.ua:

  • Офіційний курс на 3 грудня – 3,5 маната/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас