Главі криптовалютного проекту AriseBank загрожує 120 років в'язниці за шахрайство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Главі криптовалютного проекту AriseBank загрожує 120 років в'язниці за шахрайство

Фінтех і Картки
391
Агенти Федерального бюро розслідувань (ФБР) заарештували 30-річного CEO криптовалютного проекту AriseBank Джареда Райса. Йому були пред’явлені звинувачення в організації шахрайської схеми, пише Сегодня.
Прокуратура Північного округу штату Техас заявила, що Джаред Райс обдурив сотні інвесторів на $4 млн. Крім того, його звинувачують в махінаціях з незареєстрованими цінними паперами і в шахрайстві з використанням електронних засобів комунікації.
Джаред Райс рекламував AriseBank як “перший децентралізований банк”. В рамках проекту він обіцяв інвесторам банківські рахунки, застраховані Федеральною корпорацією зі страхування депозитів (FDIC), пов’язані з Visa дебетові та кредитні картки, а також криптовалютні сервіси на базі власного токену AriseCoin.
“Насправді AriseBank не був уповноважений проводити банківські операції в Техасі, не був застрахований FDIC і не мав ніяких партнерських відносин з Visa”, – заявили прокурори штату.
Якщо Джареда Райса визнають винним, йому загрожує 120 років в’язниці.
“Північний округ Техасу не потерпить такого кричущого обману”, – прокоментувала справу прокурор США по Північному округу штату Техас Нілі Кокс.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас