Євросоюз виділить 4 млн євро для створення нових ОСББ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз виділить 4 млн євро для створення нових ОСББ в Україні

Казна та Політика
420
Європейський союз і Програма розвитку ООН (ПРООН) запускають дворічний проект “Об’єднання співвласників будинків для впровадження стійких енергоефективних рішень” з метою стимулювати і підтримати створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків в 24 областях України.
Про це повідомив директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра.
Таким чином, 2 тис. нових ОСББ буде створено і загалом 4 тис. ОСББ пройдуть навчання з управління енергоефективними проектами.
Як зазначено, близько 480 тис. осіб отримають пряму вигоду від реалізації проекту, і не менше ніж 1 млн українців підвищать свою обізнаність у сфері енергоефективності.
“Багато років ми з ЄС працювали з різними ОСББ. Ця програма дозволить створити понад 2 тис. нових ОСББ. Ця ідея отримання кредитів ще не зовсім закріпилася серед громадян. У всіх регіонах України ПРООН працюватиме над питаннями покращення”, – сказав він.
За його словами, ПРООН розпочинає впровадження нового проекту.
“Щоб підтримати сталий розвиток міст і громад, а також задовольнити потребу людей в якісному житлі, ПРООН розпочинає впровадження нового проекту, завдання якого – мобілізувати співвласників багатоквартирних будинків в Україні і допомогти їм значно поліпшити енергоефективність будівель за рахунок зменшення споживання і вартості енергії”, – сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас