Україна вичерпала 10 квот на безмитний експорт агропродукції в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вичерпала 10 квот на безмитний експорт агропродукції в ЄС

Казна та Політика
379
Україна станом на 26 листопада 2018 року повністю використала десять квот на безмитний експорт в рамках ЗВТ з ЄС, зокрема, на мед, крупи, солод і пшеничну клейковину, оброблені томати, виноградний і яблучний соки, пшеницю і кукурудзу, вершкове масло і м’ясо птиці.
Згідно з повідомленням на сайті асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ), Україна також майже повністю використала квоти на крохмаль (95%) і часник (96%).
В асоціації нагадали, що з 1 жовтня 2018 року почав діяти другий рік додаткових квот за 5 групами товарів, з яких на кінець листопада дві вже закриті (мед і оброблені томати).
“Ще до кінця року будуть діяти додаткові квоти на зернові, з яких обсяг на пшеницю і кукурудзу вже використаний, а на ячмінь використаний тільки на 23%”, – йдеться в повідомленні УКАБ.
Як повідомлялося, за 10 місяців 2018 року експорт агропродукції з України склав $14,8 млрд, що на $165 млн більше, ніж роком раніше.
Крім квот для України ще діють квоти на безмитний імпорт товарів з країн ЄС в Україну. До них належать квоти на групи товарів – цукор, м’ясо птиці (основна і додаткова) і свинину (основна і додаткова).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас