Bayer розглядає продаж активів, може звільнити близько 12 тис. співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bayer розглядає продаж активів, може звільнити близько 12 тис. співробітників

Фондовий ринок
861
Німецький хімічний концерн Bayer AG планує сфокусуватися на основному бізнесі і продати низку непрофільних активів, а також може звільнити близько 10% співробітників.
Про це йдеться в прес-релізі компанії.
Зокрема, керівництво компанії розглядає можливість продажу підрозділу з випуску ветеринарних препаратів, а також бренду сонцезахисних кремів Coppertone і бренду продуктів для догляду за ногами Dr. Scholl. Кошти від продажу активів планується направити на підтримку основного бізнесу.
Крім цього, Bayer вдасться до низки заходів зі скорочення витрат і підвищення ефективності бізнесу, які передбачатимуть звільнення близько 12 тис. осіб до кінця 2021 року, причому значна частина звільнень припаде на Німеччину. Нині в компанії працюють 118,2 тис. співробітників.
Ці заходи, а також синергія від злиття з Monsanto, дадуть позитивний ефект в розмірі 2,6 млрд євро на рік, починаючи з 2022 року, прогнозує керівництво Bayer.
У 2019 р. компанія очікує отримати базовий прибуток у розрахунку на акцію в розмірі 6,8 євро в порівнянні з очікуваними 5,7 євро на акцію в 2018 році. Даний показник не враховує коливання валют і продаж активів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас