Німецька прокуратура візьметься за працівників Siemens через "кримські турбіни" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецька прокуратура візьметься за працівників Siemens через "кримські турбіни"

Фондовий ринок
365
Німецький концерн Siemens потрапив у поле зору прокуратури Гамбурга у справі про постачання газових турбін в анексований Крим.
Про це повідомив німецький чиновник, пише онлайн-портал журнал Spiegel.
За його словами, прокуратура Гамбурга веде розслідування щодо трьох громадян Німеччини, які працюють на концерн Siemens у Санкт-Петербурзі, оскільки вони могли бути причетні до поставок семи газових турбін у Крим, попри чинне ембарго.
Зазначається, що Siemens бачить себе в цій справі жертвою своїх російських клієнтів. Турбіни, вартість яких була оцінена прокурором у €213 млн, були замовлені і доставлені для проекту електростанції в Тамані на півдні країни.

Довідка finance.ua

  • В липні 2017 року Росія завезла турбіни для електростанцій, вироблені Siemens, в окупований Крим. Поставки були здійснені в обхід санкцій. У Кремлі заявили, що турбіни, поставлені в Крим, зроблені в Росії.
  • Компанія Siemens підтвердила факт незаконного постачання до Криму своїх турбін, але зазначила, що спочатку це проводилося для встановлення на об’єктах у Краснодарському краї РФ. Пізніше німецька компанія запропонувала російській стороні викупити ці турбіни.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас