Суд скасував рішення щодо підвищення антидемпінгових мит на добрива з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував рішення щодо підвищення антидемпінгових мит на добрива з Росії

Фондовий ринок
367
Аграрії заявили, що введення заборонних мит і ембарго на імпорт російських азотних добрив завдасть непропорційно більших збитків українській економіці, ніж російській.
Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнської Аграрної Ради.
27 листопада 2018 року шостий апеляційний адміністративний суд закрив провадження та визнав нечинним рішення судді Аблова Є.В. щодо збільшення антидемпінгових мит на Карбамід і КАС походженням з РФ, яке було прийнято на вимогу ПАТ “Азот”, ПАТ “Концерн Стирол” та ПАТ “Сєвєродонецьке об’єднання Азот”, що входять до групи компаній Ostсhem Дмитра Фірташа.
“Частково задовольнивши їх вимоги, Аблов на власний розсуд та без проведення відповідних судових експертиз встановив, що для визначення собівартості товару та антидемпінгової маржі необхідно приймати розрахунок не ціни на газ в Україні, а в Німеччині”, – повідомляє ВАР.
Коментуючи дане рішення, заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Михайло Соколов заявив: “Ми з самого початку говорили про те, що введення заборонних мит і ембарго на імпорт російських азотних добрив не тільки незаконне, але і безглузде, тому що завдасть непропорційно більших збитків українській економіці, ніж російській”.
“Так і вийшло, нашим хімічним підприємствам ми не допомогли, вони продовжують простоювати, а місце росіян на українському ринку займають постачальники з інших країн. При цьому національний споживач – українські аграрії страждають від вкрай високих цін – зараз ціни на добрива в Україні одні з найвищих в світі і перевищують ціни на них у конкуруючих з нами росіян на 20-50%”, – стверджує Соколов.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас