Tesla з автопілотом наїздили дорогами загального користування вже понад 1 млрд миль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla з автопілотом наїздили дорогами загального користування вже понад 1 млрд миль

Фондовий ринок
357
Розробники безпілотних автомобілів, як відомо, люблять мірятися наїждженими кілометрами. Тільки минулого місяця Waymo хвалилася, що її автомобілі сумарно проїхали дорогами загального користування в США близько 16 млн км (понад 10 млн миль).
Нагадаємо, що Google почала тестування безпілотних автомобілів на дорогах загального користування в 2009 році, а в 2015 році показник загального пробігу становив трохи вище 1,2 млн миль. І ось зараз погрітися в променях софітів дозволила собі Tesla, поспішивши заявити, що її автомобілі з включеним автопілотом сумарно проїхали вже понад 1 млрд (не млн) миль.
Цифра, безумовно, вражає. Якщо ж подивитися статистику докладніше, то досягнення стане ще більш істотним. За словами Tesla, цей мільярд – це десята частина від загальної кількості миль, подоланих усіма автомобілями Tesla. Причому це з урахуванням моделей, випущених до того, як функція взагалі стала доступною, а також моделей, водії яких усвідомлено відмовилися від Autopilot при купівлі автомобіля.
Так, тут можна згадати і про ті кілька страшних аварій за участю автомобілів Tesla, що сталися при включеному автопілоті, і про недотримані обіцянки щодо термінів доступності повноцінного автопілота в машинах Tesla, який дозволить самостійно пересуватися по всій території США і приїжджати в будь-яку вказану на карті точку.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас