У центрі Києва аферистка винесла у пенсіонерки третину мільйона гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У центрі Києва аферистка винесла у пенсіонерки третину мільйона гривень

Кримінал
970
У центрі Києва чергова співробітниця “соцзабезу” винесла з квартири пенсіонерки рекордні третину мільйона гривень.
Злочинці використовують відомий трюк з візитом до літніх людей під виглядом соціальних працівників. Прийоми застосовують різні – обмін справжніх грошей на фантики в рамках “грошової реформи”, перепис населення, звірка паспортних даних для пенсійних списків, встановлення безкоштовних газових плит від мера та інші вигадані приводи, щоб приспати пильність і пробратися в квартири далеко не бідних пенсіонерів.
Черговий випадок такої крадіжки на довірі на рекордно велику суму стався в Печерському районі столиці. Як дізналася “Страна” з власних джерел в правоохоронних органах, в понеділок, 26 листопада, до пенсіонерки перед її 93 днем ​​народження, який вона відзначає 29 листопада, в квартиру на вулиці Аїстова подзвонила якась жінка, яка назвала себе співробітницею соцзабезу.
Літня жінка пустила її в квартиру і поки відлучилася шукати за вказівкою гості документи, злодійка знайшла схованку бабусі і забрала звідти рекордну суму – 4 тисячі євро 5 300 доларів США та 25 тисяч грн. Коли бабуся схаменулася і помітила пропажу всіх накопичених за довге життя заощаджень, співробітниця “соцзабезу” вже була далеко.
Оперативники на умовах анонімності розповідають, що тільки в Печерському районі столиці це вже далеко не перший випадок. За останній квартал рахунок таким крадіжкам у літніх людей уже пішов на десятки. У поліції припускають, що діють в більшості випадків одні і ті ж злочинці, але затримати їх поки не можуть.
За даним останнього факту крадіжки порушено кримінальну справу за ст.185 КК України – Крадіжка, не виключено, що матеріали кримінальних проваджень зі схожим почерком можуть об’єднати.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас