Київрада розірвала договір оренди землі із забудовником на Андріївському узвозі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада розірвала договір оренди землі із забудовником на Андріївському узвозі

Фондовий ринок
258
Київська міська рада розірвала договір оренди землі із приватним підприємством «Маркон», яке є забудовником на Андріївському узвозі 14-16.
Таке рішення підтримали 99 депутатів Київради.
Міський голова Києва Віталій Кличко на початку засідання повідомив, що земельна комісія Київради підтримала розірвання відповідного договору оренди. За словами Кличка, забудовник недоплатив місту майже мільйон гривень.
«Забудовник не чув ні громадськість, ні владу міста щодо того, як має виглядати забудова в історичному центрі столиці», — додав він.
Раніше міськголова Києва Віталій Кличко закликав забудовника зупинити будівництво на Андріївському узвозі 14-16 до повного узгодження проекту з Містобудівною радою та громадськістю. Однак, попри це, будівництво не припинилося.
Йдеться про 0,19 га в межах державного історико-культурного заповідника «Стародавній Київ», пам’ятки містобудування «Замкова гора — Андріївський узвіз». На цій території забудовник зводить 9-поверховий готель заввишки близько 30 метрів, хоча максимально допустима висотність споруд на цій ділянці — 12 метрів.
Жителі Києва неодноразово влаштовували акції проти будівництва та зазначали, що воно призведе до зсувів ґрунту, пошкодження музеїв.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас