Відтік коштів фізосіб із банків через воєнний стан незначний - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відтік коштів фізосіб із банків через воєнний стан незначний - НБУ

Кредит&Депозит
424
Відтік коштів фізичних осіб із банківської системи України на тлі новин про введення воєнного стану незначний і становить менше 2%, включаючи витрати громадян на покупки в період Black Friday і у вихідні дні.
Про це написала перший заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова на своїй сторінці в Facebооk.
“Ми не побачили істотних відтоків із банківської системи. Так, в деяких банках були випадки, коли окремі клієнти вирішили не продовжувати депозит, який закінчувався, або знімали кошти з поточних рахунків. Однак питома вага таких випадків мізерна. Всього протягом цих днів відтік коштів фізосіб менше 2%. Цей показник також включає витрати громадян при Black Friday і в вихідні дні”, – написала вона.
За словами Рожкової, банківська система зараз досить ліквідна і проблем не відчула.
“В якості підтвердження – жоден банк не звернувся до НБУ в ці дні за підтримкою ліквідності. Нагадаю, всі наші інструменти підтримки ліквідності продовжують працювати”, – додала вона.
Крім того, Рожкова зазначила, що рішення регулятора про визнання неплатоспроможним “ВТБ Банку” не пов’язане з останніми подіями в країні.
Також вона підкреслила, що ситуація на готівковому валютному ринку перебуває під впливом психологічного чинника і регулятор очікує, що вона поступово заспокоїться.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас