Прокуратура Данії пред'явила Danske Bank попередні звинувачення у відмиванні грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура Данії пред'явила Danske Bank попередні звинувачення у відмиванні грошей

Фондовий ринок
262
Влада Данії в середу пред’явила Danske Bank попередні звинувачення за чотирма пунктами порушення законодавства країни про боротьбу з відмиванням грошей в зв’язку з багаторічними порушеннями в естонському підрозділі.
Як йдеться в повідомленні Danske Bank, державний прокурор Данії з особливо тяжких економічних та міжнародних злочинів звинуватив фінансову організацію за підсумками розслідування, розпочатого в серпні цього року.
Звинувачення стосуються періоду з 1 лютого 2007 року до кінця січня 2016 року. Під підозрою опинилися практично всі транзакції резидентів в естонському підрозділі Danske Bank за цей період на суму 200 млрд євро.
“Ми очікували попередніх звинувачень від прокуратури в зв’язку з результатами та висновками за підсумками розслідування, які ми представили у вересні цього року. В наших інтересах повністю розслідувати цю справу, і ми, звісно, будемо співпрацювати з прокуратурою”, – заявив виконуючий обов’язки CEO банку Йеспер Нільсен.
Розслідування стосовно Danske Bank також проводять регулятори ЄС і США. Масштаби відмивання грошей через естонський підрозділ банку входять до числа найбільших подібних історій у світі.

Довідка finance.ua

  • Danske Bank – найбільший комерційний банк Данії, один з провідних банків Північної Європи. Штаб-квартира розташована в Копенгагені. Філії Danske Bank Group здійснюють банківську діяльність в 14 країнах світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас