Мінрегіон пропонує проектувати "острівці безпеки" на в'їздах в населені пункти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон пропонує проектувати "острівці безпеки" на в'їздах в населені пункти

Казна та Політика
303
Міністерство регіонального розвитку пропонує запровадити європейську практику обов’язкового створення спеціальних технічних засобів для зниження швидкості руху на українських трасах при в’їзді в населені пункти.
Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, повідомляє прес-служба міністерства.
«У проекті оновлених ДБН пропонується ввести ще одну європейську практику – проектувати спеціальні острівці на трасах при в’їздах у населені пункти. Вони напівовальної форми і штучно створюють вигини проїжджої частини, чим змушують водіїв знижувати швидкість і бути уважнішими за кермом», – зазначив він.
Мінрегіон пропонує проектувати "острівці безпеки" на в'їздах в населені пункти
Так, у проекті змін до державних будівельних норм з проектування доріг загального користування міститься обов’язкова вимога – при будівництві нових і реконструкції наявних трас влаштовувати спеціальні острівці в напрямку населених пунктів. По можливості такі засоби безпеки повинні передбачатися і під час капітального ремонту.
“У Європі така система називається «traffic calming» і включає в себе комплекс заходів з проектування доріг і створення штучних звужень і нерівностей з метою уповільнення дорожнього руху або зменшення кількості транспортних засобів”. – повідомляють у Мінрегіоні.
За словами Парцхаладзе, зміни дозволять виключити перевищення дозволеної швидкості руху на трасах, сприятимуть зменшенню кількості ДТП і підвищенню безпеки руху.
Острівці повинні влаштовуватися на смузі руху в напрямку населеного пункту, мати підвищення над проїжджою частиною на висоту 5-10 см поза населеними пунктами і 15-20 см-в населених пунктах. Крім цього, місця проектування необхідно обладнати відповідними технічними засобами.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас