У Європарламенті закликали посилити санкції проти Росії і закрити Північний потік-2 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європарламенті закликали посилити санкції проти Росії і закрити Північний потік-2

Енергетика
1003
Співголова комітету асоціації ЄС – Україна в Європарламенті Даріуш Розаті заявив, що після захоплення РФ українських військових кораблів у морі, санкції проти неї повинні бути посилені.
“Повинен бути спрямований потужний сигнал, що Євросоюз не може прийняти таку поведінку. І що це буде мати наслідки. Санкції повинні бути продовжені. Як пропонувалося, вони повинні бути поширені на всіх людей, які несуть відповідальність за накази, які віддавалися для провокації в Азовському морі, до вищої ланки командування”, – заявив Розаті.
Політик зазначив, що можна заборонити Північний потік-2.
“Наприклад, остаточно заборонити проект Північний потік – 2. Ми повинні зробити так, щоб президент Путін заплатив високу ціну за такі дії. Якщо він не заплатить таку ціну, якщо він буде бачити, що наша відповідь і реакція є м’якими або хиткими, це лише змусить його робити більше (агресії) – це дуже зрозуміло”, – сказав євродепутат.
За словами Розаті, Європа не може просто спостерігати за ситуацією і дозволити Росії поводитися так грубо з сусідами.
“Перш за все ми повинні визнати, що був акт агресії проти суверенної держави, яка є нашим сусідом і асоційованим партнером. Тому ми також несемо відповідальність. Це повинні усвідомити країни-члени”, – сказав політик.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас