НКРЕКП вилучила з тарифу "Укренерго" зекономлені компанією на закупівлю 215 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП вилучила з тарифу "Укренерго" зекономлені компанією на закупівлю 215 млн грн

Фондовий ринок
167
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) вилучила з тарифу НЕК “Укренерго” зекономлені на закупівлі в 2017 році 215,172 млн грн, що призведе до погіршення фінпоказників держпідприємства і його відрахувань до держбюджету.
Згідно з повідомленням прес-служби “Укренерго”, в результаті комісія на засіданні у вівторок знизила тариф підприємства на передачу за грудень 2018 року до 3,45 коп /кВт-год.
За її даними, підприємство лише 4 вересня поточного року отримало від регулятора дозвіл на використання зекономлених на закупівлі 215,17 млн ​​грн і зобов’язання до 1 жовтня надати пакет необхідних документів щодо змін до інвестпрограми.
“Укренерго” вже 21 вересня надало НКРЕКП всю необхідну інформацію, включаючи узгодження облдержадміністрацій та Міненерговугілля під час громадських слухань. Водночас 24 жовтня стало відомо, що надані компанією узгодження не влаштували комісію, яка зажадала окремого листа узгодження змін від профільного міністерства.
В результаті комісія вилучила з тарифу “Укренерго” 215,172 млн, які на той момент вже були проінвестовані в проекти з будівництва і модернізації енергетичної інфраструктури.
За словами глави НЕК Всеволода Ковальчука, вилучення цієї суми з інвестиційної програми є необґрунтованим рішенням, в результаті якого знизяться фінпоказники підприємства і його відрахування до держбюджету.
“Фактично мова йде про перерозподіл коштів між учасниками енергоринку. Ці кошти мали бути направлені на дофінансування перехідних стратегічних об’єктів, важливих для всієї галузі. Турбує, що це рішення не призведе до зменшення оптових цін на електроенергію і ніяк не позначиться на платіжках кінцевих споживачів, але негативно вплине на показники валового доходу і прибутку компанії, її відрахувань до держбюджету”, – підкреслив глава “Укренерго” Всеволод Ковальчук.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас