Україна і Пакистан обговорюють плани виробництва пакистанського ОБТ Al-Khalid-1 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Пакистан обговорюють плани виробництва пакистанського ОБТ Al-Khalid-1

Казна та Політика
655
Україна і Пакистан відпрацьовують плани щодо подальшого нарощування двостороннього військово-технічного співробітництва (ВТС) у сфері бронетанкобудування.
Як повідомила прес-служба держконцерну “Укроборонпром” у вівторок, стан виконання поточних домовленостей і потенціал українсько-пакистанського ВТС обговорювався в ході переговорів заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) Олега Гладковського і федерального міністра оборонної промисловості Пакистану Зобаїди Джалал Хан, що пройшли в перший день роботи 10-ї міжнародної оборонної виставки IDEAS-2018 (Карачі, Пакистан).
В ході зустрічі сторони визначили перспективи подальшої співпраці. Зокрема, мова йшла про спільне виробництво на території Пакистану танків “Аль-Халід-1”, а також організації послуг з капітального ремонту та модернізації танків Т-80УД, поставлених Україною пакистанському замовнику в 1997-99 роках. Згідно з оцінками сторін, до перспективних напрямків двостороннього ВТС віднесена організація спільних виробництв бронетехніки з поглибленою технологічною участю України в інтересах збройних сил обох країн, зазначається в повідомленні.
Як підкреслив О. Гладковський, на сьогодні українська та Пакистанська сторони вийшли на якісно новий рівень ВТС: йдеться про взаємну інтеграцію оборонних технологій та організацію спільних проектів у сфері ОПК.
Міністр оборонної промисловості Пакистану підтвердила стратегічний рівень партнерства з Україною в галузі розвитку ОПК, повідомила прес-служба.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас