Пишний: борг РФ за позовом Ощадбанку щодня зростатиме на $97 тис. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пишний: борг РФ за позовом Ощадбанку щодня зростатиме на $97 тис.

Казна та Політика
465
Борг Російської Федерації за позовом Ощадбанку (Київ) про компенсацію збитків установи у зв’язку з втраченими в Криму інвестиціями буде щодня зростати на $97 тис., повідомив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.
“$97 тис. – саме така сума відсьогодні і щодня буде нараховуватися за рішенням Арбітражного трибуналу у Парижі у разі невиконання Російською Федерацією зобов’язання відшкодувати Ощадбанку майже $1,3 млрд збитків, заподіяних внаслідок анексії і окупації АР Крим”, – написав він на своїй сторінці у Фейсбук.
Як повідомлялося, арбітражний суд в Парижі 26 листопада задовольнив вимогу Ощадбанку компенсувати йому збитки, завдані банку в результаті анексії Криму Російською Федерацією.
Сума відшкодування складе $1,3 млрд плюс відсотки, які будуть нараховуватися з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації.
Слухання відбулося відповідно до Арбітражного регламенту Комісії Організації Об’єднаних Націй з права міжнародної торгівлі 1976 року, а також відповідно до угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій.
Російська Федерація не визнала рішення міжнародного арбітражу за позовом Ощадбанку про компенсацію збитків на $1,3 млрд у зв’язку з втраченими в Криму інвестиціями.

Довідка finance.ua:

  • Ощадбанк станом на березень 2014 року мав найбільшу банківську мережу в Криму, що налічувала 294 територіально відокремлені безбалансові відділення.
  • Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2018 року за розміром чистих активів Ощадбанк посідав 2-е місце серед 83 чинних у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас