Україна і Молдова планують довести товарообіг до $1 мільярда за рік - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Молдова планують довести товарообіг до $1 мільярда за рік - Гройсман

Казна та Політика
300
Україна і Молдова добре виконують “Дорожню карту” в прикордонному співробітництві, обговорюють нові інфраструктурні ініціативи і планують довести взаємний товарообіг до 1 млрд дол. вже за підсумками цього року.
Про це йшлося під час зустрічі глав урядів України і Молдови Володимира Гройсмана і Павла Філіпа, повідомляє в суботу Урядовий портал.
“Хочу відзначити позитивні тенденції в нашій взаємній торгівлі. За результатами першого півріччя маємо зростання на 40% – приблизно до 500 млн дол. Можемо вийти на 1 млрд дол. за підсумками року”, – сказав Гройсман.
Як повідомляється, прем’єр-міністри зустрілися в Києві: Філіп сьогодні братиме участь у жалобних заходах із вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.
Гройсман подякував Філіпа за високу увагу до історії України, особливо її трагічних періодів. За його словами, такі кроки сприяють взаєморозумінню, взаємній поваз іі забезпечують відкритість і конструктив у відносинах між країнами.
Під час бесіди глави урядів відзначили, що заплановані спільні заходи між Україною і Молдовою виконуються. Так, введено спільний контроль на міжнародному пункті пропуску “Кучурган – Первомайськ”, готуються до цієї процедури ще два контрольні пункти. Врегульовано питання перебування водіїв на території наших країн.
“У найближчих планах – початок будівництва нового моста через Дністер і подальша реалізація проекту об’єднання енергосистем двох країн з європейською ENTSO-E”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас