«Роскосмос» назвали рекордсменом за масштабом вкрадених коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Роскосмос» назвали рекордсменом за масштабом вкрадених коштів

Світ
654
Голова Рахункової палати РФ Олексій Кудрін заявив про великі проблеми в державній корпорації «Роскосмос», які пов’язані з нераціональними витратами виділених їй коштів.
За його словами, «омертвіло» дуже багато коштів, що надійшли на баланс «Роскосмосу». «На рахунках вони (кошти – ред.) не використані місяцями. Ну а крім того, кілька мільярдів втрачено, тобто, по суті, поцуплено», — підкреслив Кудрін.
Він зазначив, що зараз компетентні органи проводять розслідування за фактом зникнення грошей. «Роскосмос» у нас потрапив в рекордсмени за масштабом таких порушень. Це дивно», — підсумував голова Рахункової палати. 22 листопада голова «Роскосмосу» Дмитро Рогозін заявив, що виробниче обладнання підприємств держкорпорації застаріло.
«Незважаючи на те, що виробничі фонди «Роскосмосу» сильно застаріли і сучасне обладнання становить не більше 13%, це питання тільки грошей», — сказав він.
У жовтні під час старту ракети «Союз», яка прямувала з екіпажем на борту до Міжнародної космічної станції (МКС), сталася аварія. На борту «Союзу МС-10» були члени місії МКС-57/58: російський космонавт Олексій Овчинін і американський астронавт Нік Хейг. Вони вийшли на зв’язок після аварійного приземлення в Казахстані.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас