У Києві адвокат відібрав частину бізнесу і вимагав 3 млн гривень у підприємця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві адвокат відібрав частину бізнесу і вимагав 3 млн гривень у підприємця

Кримінал
895
У Києві правоохоронці затримали адвоката, який вимагав у місцевого бізнесмена 3 млн гривень і корпоративні права.
Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури у Фейсбуці.
“Припинено злочинну діяльність групи осіб, які під погрозами фізичної розправи і насильства заволоділи корпоративними правами частини бізнесу столичного підприємця та вимагали у нього понад 3 млн гривень. Організатором злочину виявився столичний адвокат, уродженець Донецької області. Наприкінці минулого року він запропонував керівнику підприємства, що займається оптовою торгівлею зерном, допомогу у вирішенні питань, пов’язаних з майновими конфліктами з його партнерами. Однак, замість надання допомоги, зловмисник вирішив заволодіти частиною бізнесу потерпілого і його грошовими коштами”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що для реалізації злочинного плану адвокат залучив групу осіб, які виманили бізнесмена на зустріч, під час якої побили його і змусили передати належні йому корпоративні права, а також права на комплекс будівель і споруд в Полтавській області, які він використовував у своїй господарській діяльності.
“У подальшому зловмисники висунули бізнесменові вимогу виплатити їм надуманий борг в сумі 3 млн гривень і 15 тис. доларів США, погрожуючи в разі незгоди заподіянням тілесних ушкоджень йому і його близьким”, – повідомили в прокуратурі.
21 листопада в одному з київських ресторанів на Печерську були затримані двоє підозрюваних, у тому числі організатор, під час передачі їм 8 тис. доларів США.
У прокуратурі зазначили, що про підозру було оголошено обом затриманим, незважаючи на те, що один з них має статус адвоката. Тривають заходи щодо встановлення та затримання інших учасників злочину.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас