Будівельника метро "Теремки" у Києві суд виправдав у справі про розтрату 204 тис. гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівельника метро "Теремки" у Києві суд виправдав у справі про розтрату 204 тис. гривень

Кримінал
303
Суд виправдав начальника автобази “Київметробуду” Валерія Горгонтія, обвинуваченого в розтраті 204 тис. гривень при будівництві станції метро “Теремки”.
Про це йдеться у вироку суду.
Правоохоронці звинувачували підсудного в тому, що він як начальник автобази, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, не перевірив обсяг проведених робіт, а саме обсяг вивезеного грунту, і підписав акти приймання виконаних будівельних робіт за липень 2013 року на станції “Теремки”. Поліція вважає, що в цих актах були завищені обсяги проведених робіт.
Надалі за виконані роботи “Київський метрополітен” перерахував “Київметробуду” за платіжними дорученнями близько 87 млн гривень. З цієї суми 204 тис. гривень, на думку сторони обвинувачення, були перераховані незаконно через завищення обсягів виконаних робіт.
У судовому засіданні обвинувачений свою провину не визнав, заявив, що працює на посаді начальника автобази підприємства “Київметробуд” з 2004 року до сьогодні, і в його функціональні обов’язки не входить перевіряти роботу маркшейдера, тобто вимірювання кількості та якості вивезеного грунту.
Допитані в суді свідки також заперечували вину начальника автобази в розтраті держкоштів.
У підсумку суд виправдав його і визнав невинним у пред’явленому звинуваченні.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас