Fitch Solutions прогнозує зростання виробництва золота в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch Solutions прогнозує зростання виробництва золота в світі

Банківські метали
341
Виробництво золота в світі зростатиме в найближчі кілька років на тлі зростання цін і за рахунок великих інвестпроектів у ключових країнах, вважають аналітики Fitch Solutions Macro Research (колишнє BMI Research – дослідницький підрозділ рейтингового агентства Fitch).
За оцінкою фахівців Fitch Solutions, яких цитує Bloomberg, до 2022 року виробництво золота в світі зросте до 115 млн унцій проти 104 млн унцій в поточному році.
Це, за підрахунками, представляє зростання в цілому на 10,6%. Хоча темпи зростання сповільняться: в середньому 2,6% на рік, що трохи нижче середнього за останні 10 років рівня в 3%.
У Китаї, який є найбільшим виробником золота в світі, виробництво в найближчі роки буде стагнувати, прогнозують Fitch Solutions. Це пов’язано зі зниженням середніх вмістів, посиленням екологічних вимог у Піднебесній і переорієнтацією китайських виробників на проекти з нижчими витратами в інших країнах.
Ціни на золото, за оцінкою Fitch Solutions, до 2022 року зростуть на 9,8% – до $1400 за унцію з $1 275 в середньому в поточному році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас