НАБУ повідомило про підозру в розтраті 13 млн гривень екс-керівництву заводу "Авіакон" (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ повідомило про підозру в розтраті 13 млн гривень екс-керівництву заводу "Авіакон" (інфографіка)

Кримінал
267
Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем колишньому керівництву державного підприємства “Конотопський авіаремонтний завод “Авіакон”.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
Як наголошується, про підозру повідомили екс-директору “Авіакону”, його колишньому заступнику, а також комерційному директору приватної компанії офшорної юрисдикції. Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем). Вони, на думку детективів, завдали шкоди підприємству на суму понад 13 млн гривень.
Слідство встановило, що в 2014 році підозрювані з порушенням чинних на підприємстві процедур організували дві закупівлі за завищеними цінами паливних баків для вертольотів для потреб ДП “Авіакон”.
За даними НАБУ, в березні 2014 року службові особи підприємства уклали з приватною компанією Westan Group Associates Ltd, зареєстрованою на Карибських островах (Charlestown, Saint Kitts and Nevis), договір на поставку 12 паливних баків для вертольотів на загальну суму 288 тис. доларів. Згодом, з відома керівництва ДП “Авіакон”, Westan Group Associates Ltd уклала договір з грузинською компанією-виробником на виготовлення 12 паливних баків, але за ціною вдвічі меншою – 144 тис. доларів.
Повідомляється, що за схожою схемою в травні того ж року ДП “Авіакон” і Westan Group Associates Ltd уклали ще один контракт, за яким держпідприємству поставлено 85 паливних баків тієї ж грузинської компанії-виробника за завищеною вдвічі ціною: у 2,04 млн доларів (проти 1,02 млн доларів, за яку ці ж баки закуповувала Westan Group Associates Ltd у грузинського виробника).
В результаті таких дій, за версією слідства, підприємство необґрунтовано переплатило 13,03 млн гривень компанії в офшорній юрисдикції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас