Українським банкам пригрозили санкціями за роботу з Іраном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським банкам пригрозили санкціями за роботу з Іраном

Казна та Політика
539
Українським банкам приписали триматися подалі від своїх колег з Ірану і від грошових проводок, на які поширюються санкції США.
Директор департаменту фінансового моніторингу Нацбанку Ігор Береза ​​розіслав по банківській системі телеграму №25-0007/60387 із застереженнями і з інструкціями Держказначейства Сполучених Штатів в частині американських санкцій, які 5 листопада були відновлені стосовно ісламської республіки.
Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) ввело санкції проти 700 фізичних та юридичних осіб, а також повітряних суден. Під них потрапили енергетичний сектор, суднобудівна та судноплавна галузі, а також банківська система. Зокрема, 50 іранських банків, їхніх іноземних і місцевих дочірніх компаній.
Нашим банкірам потрібно перешерстити не тільки свої платежі на предмет «іранського сліду», а й перевірити всі клієнтські проводки. Щоб вони і близько не стояли з санкційними списками Штатів. І якщо фінансисти хоч щось упустять, то легко можуть потрапити під американські санкції. Як відомо, янкі безжально розправляються не лише зі своїми ворогами, але і з тими, хто їм допомагає. У їхньому розумінні, це не тільки боєголовки, але і будь-який долар, відправлений в заборонену зону.
Українським банкам потрібно бути з цим обережнішими – про це власне і написав нацбанківський фінмоніторинг.
Свого часу ходили наполегливі чутки про те, як деякі наші банки грішили грошовими переказами на користь підсанкційної Північної Кореї – не через політичні мотиви, а щоб побільше заробити на відщепенцях. І, кажуть, що були суворо покарані не тільки штрафами, але й заборонами на роботу з американськими банками (не можуть безпосередньо ганяти долар). Тому будь-які попередження щодо нових санкцій точно не будуть зайвими для наших фінансистів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас