"АвтоЄвроСила" оголосила про припинення першого етапу акції та розблокування доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"АвтоЄвроСила" оголосила про припинення першого етапу акції та розблокування доріг

Казна та Політика
1859
Громадська організація “АвтоЄвроСила” ухвалила рішення припинити перший етап боротьби і перейти до підготовки до наступної акції “Вимагаємо вето від президента!”.
“Після провального голосування у ВР акція у попередньому форматі більше неактуальна, тому спільнота “АвтоЄвроСили” ухвалила рішення припинити перший етап боротьби і перейти до підготовки до наступної акції “Вимагаємо вето президента!” – йдеться в повідомленні організації у Фейсбуці в середу.
У повідомленні також зазначається, що після підписання спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм законопроектів №8487 і №8488 “АвтоЄвроСила” оголосить дату початку акції “Вимагаємо вето від президента!”.
В організації стверджують, що всі дороги в рамках всеукраїнської акції “За доступне розмитнення – геть вік за акцизом!” були вільні для пересування, а учасники акції діяли в рамках закону, тільки тимчасово обмежуючи рух транспорту.
“АвтоЄвроСила” називає інформаційною провокацією заяву міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про силове розблокування доріг.
Як повідомлялося, громадська організація “АвтоЄвроСила” почала 20 листопада акції громадянської непокори в кожній області України з вимогою скасування законопроектів №8487 і №8488 про внесення змін в Податковий кодекс, який знизить акциз на легкові автомобілі, оскільки ті передбачають скасування коефіцієнта віку в розрахунку вартості акцизу.
20 листопада власники автомобілів з європейською реєстрацією перекривали низку доріг державного значення в 16 областях. Наступного дня в “Укравтодорі” повідомили про завершення акцій протесту з перекриттям доріг в 9 областях і продовження в 7. Пізніше цю цифру підтвердили в Національній поліції, водночас “Укравтодор” повідомив, що станом на 12:00 власники нерозмитнених автомобілів блокували рух у 20 місцях в 15 областях України.
21 листопада в Національній поліції України заявили про наміри розблокувати рух по дорогах, перекритих власниками нерозмитнених автомобілів, які протестували.
“Застерігаємо: у випадку порушень законодавства України до порушників будуть застосовані передбачені законодавством заходи поліцейського примусу… У разі подальших спроб блокування транспортних комунікацій – до правопорушників будуть застосовуватися передбачені законом заходи”, – йдеться в повідомленні на сайті Нацполіції.
У свою чергу, міністр внутрішніх справ України А. Аваков запевнив, що поліція діятиме в рамках закону, але “у разі непокори – жорстко”. “Ліберальна лояльність до “євробляхерів” закінчилася там, де вони перетворили право на протест в обмеження прав інших. Ухвалено рішення про розблокування всіх перекритих ними автодоріг. Поліція буде працювати в рамках закону, але в разі непокори – жорстко”, – написав голова МВС у Твіттері.
До речі, якщо ви часто за кермом, економте свій час і гроші – обирайте і замовляйте для себе спеціальну картку для водіїв прямо на finance.ua.

Картки на вибір 🚗

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас