Розширення бази нарахування ЄСВ може допомогти тінізації економіки - Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розширення бази нарахування ЄСВ може допомогти тінізації економіки - Мінекономіки

Казна та Політика
936
У Мінекономрозвитку заявляють, що розширення бази нарахування єдиного соцвнеску (ЄСВ) може посприяти тінізації економіки.
Нагадаємо, Кабмін пропонує Раді встановити регресивну шкалу зменшення ставки ЄСВ.
Зі слів першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова, існує ризик, що завдяки таким ініціативам все ж таки зберуть не більше, а менше грошей.
“Це буде сильно стимулювати до відходу (в тінь) і суперечить логіці податкових реформ, які проводяться з 2015 року. Зниження ЄСВ до 22% було одним з досягнень, воно дійсно сприяло детінізації праці”, – каже Нефьодов.
На думку першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі, існує безліч варіантів ухиляння від сплати внеску.
Нефьодов зазначив, що Мінекономрозвитку обговорює з Мінсоцполітики та Мінфіном запропоновані зміни механізму нарахування єдиного соцвнеску.

Мої fiнанси:

  • Нинішнє законодавство передбачає сплату 22% зазначеного податку із зарплат, не вищих за 15 мінімальних (55,8 тис. грн).
  • Кабмін пропонує нараховувати ЄСВ за цією ставкою на зарплати, не вищі за 25 мінімальних (104 тис. грн), а понад цю суму запровадити регресивну шкалу аж до 5% ЄСВ на зарплати, що перевищують 270 розмірів мінімальних зарплат.
  • ЄБА і Союз українських підприємців вже зверталися до Верховної Ради і президента із закликом не підтримувати таку ініціативу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас