Lockheed Martin починає будівництво «безшумного» надзвукового літака — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lockheed Martin починає будівництво «безшумного» надзвукового літака

Технології&Авто
623
Підрозділ компанії Lockheed Martin Skunk Works, що займається секретними розробками, приступив до створення найтихішого надзвукового літака в світі на замовлення NASA. Новий літак отримав назву X-59 QueSST, його перший політ повинен відбутися в 2021 році.
Оскільки X-59 відноситься до літальних апаратів цивільної авіації, американська компанія розробляє технологію шумозаглушення, яка дозволить уникнути гучного звуку під час подолання звукового бар’єру. Як відомо, польоти над населеною сушею з надзвуковою швидкістю заборонені, тому інженери Lockheed Martin обіцяють, що звук від літака буде не голоснішим за удар при закритті дверцят автомобіля. Враховуючи, що X-59 зможе літати зі швидкістю 1,5 тис. км/год на висоті майже 17 км, то його навряд чи можна буде почути.
Зрештою NASA і Lockheed Martin сподіваються переконати законодавців дати їм дозвіл на здійснення пасажирських авіаперельотів. Щоб довести, що рівень шуму надзвукового літака може бути комфортним для сприйняття, аерокосмічне агентство вже цього місяця планує провести випробування нової технології за допомогою винищувача F/A-18.
Керівник проекту Пітер Йосифідіс (Peter Iosifidis) назвав старт виробництва літака «великим стрибком вперед для майбутнього тихих надзвукових комерційних подорожей».
За планом у 2021 році відбудеться перший політ X-59. Тоді ж будуть зібрані відгуки про те, наскільки прийнятним є його рівень шуму. Результати тестів повинні допомогти NASA створити новий стандарт надзвукових перельотів, щоб змінити чинні правила.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас