Google інвестує в будівництво ЦОД в Данії $690 млн - Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google інвестує в будівництво ЦОД в Данії $690 млн - Reuters

Фондовий ринок
291
Компанія Google, що входить до холдингу Alphabet, планує інвестувати 4,5 млрд данських крон ($690 млн) в будівництво нового центру обробки даних в Фредерисії (Данія).
Агентство Reuters, яке повідомило про це, пише з посиланням на інформоване джерело, що Google також вирішила активно використовувати нові «зелені» інвестиційні можливості Данії і наразі оцінює кілька проектів у сфері берегової і морської вітроенергетики, а також сонячної енергетики. Імена потенційних ділових партнерів Данії джерело поки не розкриває.
Данія відома своїм великим вітроенергетичним сектором, провідними гравцями якого є один з найбільших у світі виробників турбогенераторів Vestas Wind Systems A/S і найбільша енергетична компанія країни Orsted, що займається також розробкою проектів прибережної і шельфової вітроенергетики.
Google повідомила у вересні про підписання 10-річного контракту на купівлю відновлюваної енергії у трьох нових вітропарків, що будуються в Фінляндії, якою забезпечуватиме один зі своїх центрів обробки даних.
Згідно з планами Google, новий центр обробки даних в Фредерисії стане до ладу в 2021 році. Тут буде працювати від 150 до 200 осіб.
У компанії вже є земельна ділянка в Данії, в Обенро, придбана нею торік під ЦОД. Вона розташована поруч із майбутнім центром обробки даних Apple, який буде запущений в другій половині 2019 року. Соціальна мережа Facebook теж планує створення дата-центру в Данії.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас