Від оподаткування посилок з-за кордону Держбюджет отримає додатково 300 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від оподаткування посилок з-за кордону Держбюджет отримає додатково 300 млн грн

Казна та Політика
2324
Зниження порогу неоподатковуваного мінімуму вартості поштових посилок додатково має наповнити Державний бюджет-2019 на 300 млн грн.
Про це йдеться в проекті головного фінансового документа країни, підготовленого до другого читання.
У пояснювальній записці йдеться: “Облік додаткового ресурсу у зв’язку з ухваленням Верховною Радою України законопроекту за №9260 від 05.11.2018 (+5,2 млрд грн грн):…податок на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів збільшено на 0,3 млрд грн (зменшення порогу неоподатковуваного ПДВ мінімуму вартості товарів, які ввозяться (пересилаються) малими партіями у міжнародних поштових та експрес-відправленнях)”.
Нагадаємо, проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо поліпшення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів схвалено ВР в першому читанні.
Ним, зокрема, пропонується стягувати ПДВ з ввезених на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 100 євро, для одного одержувача-фізичної особи, в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях та в несупроводжуваному багажі”.
Податковими агентами визнаються оператори поштового зв’язку, експрес-перевізники.
Кабмін пропонує при цьому встановити перехідний період з 1 січня по 30 червня 2019 року – протягом цього часу (у першому півріччі 2019 року) оподатковуватимуться товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 150 євро.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас