Скільки власників паїв в Україні здають свою землю в оренду (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки власників паїв в Україні здають свою землю в оренду (дослідження)

Аграрний ринок
1231
78% власників паїв в Україні здають свою землю в оренду.
Про це з посиланням на дослідження, проведене компанією GfK за замовленням програми “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні”, повідомив Денис Нізалов, керівник програми, консультант Світового Банку з земельних питань.
За даними GfK, більше половини з власників паїв – 52,1% – згодні, що мораторій позбавляє їх частини доходів, оскільки вони отримують меншу орендну плату за свої паї.
50,8% вважають, що через мораторій аграрні холдинги мають можливість отримувати під свій контроль все більше землі, а кількість фермерів знижується.
Також, згідно з дослідженням, земельна реформа не є найбільшою проблемою українців. Лише 11,4% громадян вважають, що вона вплине на їх добробут. Для порівняння: медичну реформу вважають ключовою для якості життя 67,3% людей, пенсійну – 51,1%.
Це означає, що більшість противників земельної реформи розмірковують про неї виключно гіпотетично, не вважаючи, що впровадження або відсутність реформи вплине на якість їхнього життя. Хоча є сфери, реформування яких українці вважають ще менш важливими: приватизація (11,3%) і судова реформа (10,7%).
Разом з тим, 20% громадян вважають, що скасування мораторію буде мати великий вплив на економічний розвиток України (приватизація – 15,5%, децентралізація – 20,7%, реформа освіти – 27,9%, боротьба з корупцією – 59,2% ).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас