Експерт розповів, чи можливо відстежити доходи українських заробітчан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, чи можливо відстежити доходи українських заробітчан

Казна та Політика
2087
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що сім’ї гастарбайтерів, які отримують гроші з-за кордону, мусять їх декларувати, якщо мають субсидії від держави. Фахівці пояснили, чи можливо відстежити реальні доходи громадян.
За даними міністра, всього за 6 місяців 2018 року українські заробітчани перерахували своїм сім’ям понад 6,5 мільярда доларів.
Фахівці відзначили, що теоретично можна відстежувати такі надходження. Але на практиці не все так просто.
“Цю ініціативу навіть технічно реалізувати неможливо, тому що якщо людина добровільно не хоче декларувати заробітки з-за кордону, змусити її це зробити неможливо. До того ж спроби виявити тих, хто приховує гроші з-за кордону, можуть повернути практику 90-х, початку 2000-х років”, – зазначив економіст Андрій Новак.
“Більшість грошей, які мігранти заробляли, передавали гроші в готівковій формі через водіїв автобусів або залізницею”, – додав він.
За даними Мінсоцполітики, в цілому протягом усього року за кордоном на заробітках перебувають понад 3 мільйони українців. На сезонні роботи їдуть ще до 9 мільйонів.
В ООН відзначають, що майже 6 мільйонів українців перебувають на заробітках постійно.
За обсягом трудових мігрантів громадяни України – в першій десятці в світі. А грошові перекази трудових мігрантів становлять значну частину українського ВВП.
Якщо ви часто буваєте за кордоном, тоді знаєте – там іноді вигідніше розраховуватися не «налом», а картою. Ми вирішили допомагати читачам в пошуку вигідних рішень. За допомогою нового сервісу від Finance.ua вибирати собі карту набагато легше. Умови як на долоні.

Обрати собі карту 💳

За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас