Експерт пояснив причину масової трудової міграції з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт пояснив причину масової трудової міграції з України

Казна та Політика
5160
До масової трудової міграції з України призвела непродумана політика, яку влада реалізовувала протягом багатьох років, – побудова сировинної держави.
Отже, люди просто втратили шанс отримувати гідну зарплату. Адже в країнах, де розвиваються галузі з низькою доданою вартістю, це просто неможливо, пояснив генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов.
Ще одна причина низьких зарплат в Україні, на його думку, і як, наслідок, відтоку трудових ресурсів з країни – це відсутність у вітчизняних роботодавців необхідних фінансових резервів. Іллічов підкреслив, що причина цього полягає в збільшенні навантаження на бізнес, зокрема, зростання на 30% тарифів на газ в вересні-жовтні.
“Ми ж прораховуємо річний план виробництва, собівартість продукції. І в тій собівартості – частка заробітної плати, енергоносіїв, інші витрати. І тут держава без попередження піднімає тариф на 30%. Що мені, як підприємцю, робити? Як в таких умовах я можу планувати підвищення заробітної плати?” – пояснив він весь ланцюжок посилення кризи.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас