Експерт назвав найперспективніші проекти щодо співпраці України та Польщі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт назвав найперспективніші проекти щодо співпраці України та Польщі (відео)

Казна та Політика
396
Україна та Польща збільшують товарообіг після кризи в 2015 році. Сьогодні серед 200 партнерів Києва Варшава посідає 4 місце за обсягом торгових операцій.
В ефірі програми “Фінансовий тиждень” експерт назвав найбільш перспективні проекти, які допоможуть об’єднати сильні сторони двох країн для спільного виходу на світові ринки.
За словами президента асоціації українського бізнесу в Польщі Ярослава Романчука, найбільш перспективними в роботі України та Польщі є такі сфери як: транспорт, інфраструктура, логістика; будівництво та будівельні матеріали; it-послуги; меблева галузь.
“Проте ми маємо стагнацію інвестиційної діяльності. Близько 850 мільйонів польських інвестицій залишаються, а за останні 4 роки ми не мали суттєвого зросту інвестицій. Українських інвестицій в Польщу за офіційною статистикою є близько 60 мільйонів. Проте, за нашою статистикою, українських інвестицій є десь близько мільярда”, – додає експерт.
Він вважає, що інвестиційного буму немає, тому що є проблема нестабільності в країні, корупція, неможливість захистити свою власність на території України. А також, це боязнь іноземних інвесторів в цей період часу інвестувати в Україну.
Романчук зазначає, що за 2017 рік українці вийшли на перше місце по придбанню нерухомості в Польщі.
Також він назвав кроки, які зробила польська влада і які треба взяти до уваги українським очільникам.
“По-перше, всі органи влади повинні розуміти, що бізнес є в основі і він створює робочі місця і платить податки, тому кардинально повинно бути змінене ставлення до бізнесу. По-друге, без ліквідації корупційної складової буде надзвичайно важко. По-третє, ми повинні зробити доступними фінансові ресурси, Польша готова з цим допомагати”, – пояснює експерт.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас