Нафта дорожчає після падіння 6-й тиждень поспіль, Brent близько $67,3 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає після падіння 6-й тиждень поспіль, Brent близько $67,3 за барель

Енергетика
194
Ціни на нафту еталонних марок почали тиждень упевненим зростанням, проте ринок так глибоко перепроданий, що навряд чи варто очікувати тривалого відновлення.
За підсумками попередніх п’яти сесій ціни Brent і WTI впали на 4,9% і 6,2% відповідно. Тижневе падіння стало вже шостим поспіль, чого не спостерігалося з 2015 року.
Січневий ф’ючерс на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures 19 листопада піднявся на $0,55 (0,82%) – до $67,31 за барель.
Контракт на нафту WTI з постачанням в грудні на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав на $0,68 (1,20%) – до $57,14 за барель.
Минулої п’ятниці котирування ф’ючерсу на Brent збільшилося на 14 центів (0,2%), до $66,76 за барель, а WTI практично не змінилася в ціні, залишившись на позначці $56,46 за барель.
Відновлення експорту нафти з провінції Кіркук минулої п’ятниці стримує ринок нафти, зазначає аналітик Price Futures Group Філ Флінн.
Загалом, інвестори, як і раніше, побоюються надлишкової пропозиції нафти на світовому ринку при певному ослабленні зростання попиту.
Разом з тим деякі аналітики вважають, що ціни на нафту вже пройшли найнижчу точку падіння і після відновлення повернуться до торгів у порівняно вузькому діапазоні.
Як зазначають експерти Bank of America Merrill Lynch, після переходу нафти до “ведмежого” тренду і ліквідації значного обсягу “довгих” позицій хедж-фондів та інших спекулятивних інвесторів “ринок став набагато чистішим, і, оскільки комерційні запаси нафти не надто високі, ми вважаємо, що ціни на нафту можуть знайти підтримку”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас