Перший електропоїзд з Києва до Миколаєва запустять в 2022 році - Кравцов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший електропоїзд з Києва до Миколаєва запустять в 2022 році - Кравцов

Фондовий ринок
497
Перший поїзд на електротязі в напрямку Миколаєва з Києва може бути запущений в 2022 році.
Про це заявив голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.
«Як відомо, ми уклали угоди з Європейським інвестиційним банком і Європейським банком реконструкції та розвитку з електрифікації залізничного напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка. Це є одним з найбільших проектів з розвитку залізничної інфраструктури в Україні. Роботи з електрифікації плануємо розпочати у березні 2019 року. А перший поїзд на електротязі до Миколаєва з Києва може бути запущений орієнтовно в 2022 році. Це дуже масштабний проект, але у нас є можливості це зробити в найкоротші строки», – сказав Кравцов.
За його словами, цей проект дасть можливість збільшити рівень пропускної здатності з 37 до 127 пар поїздів, забезпечити енергозбереження при здійсненні перевезень залізничним транспортом і зменшити експлуатаційні витрати.
Передбачається, що виконання проекту значно збільшить ефективність перевезення вантажів, в першу чергу експортних, в Миколаївські порти, а також підвищить якість пасажирських перевезень.
А от щодо можливості пустити в Миколаїв швидкісний поїзд типу «Інтерсіті», то керівник Укрзалізниці зазначив, що зараз існує дефіцит швидкісного рухомого складу. Тому це питання майбутнього. Якщо задумане вдасться реалізувати, то час проїзду поїздом до Миколаєва з Києва триватиме 6 годин.
До речі, швидкісний нічний поїзд поки що долає цю відстань більш ніж за 10 годин.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас