Україна запізнилася з другим рівнем пенсійного страхування на 10 років - Розенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна запізнилася з другим рівнем пенсійного страхування на 10 років - Розенко

Казна та Політика
561
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко вважає, що в Україні створені всі умови для введення другого рівня пенсійної системи.
Таке переконання він висловив в ефірі «5 каналу».
«Введення другого рівня пенсійної системи – це виключно питання політичної волі. Всі умови для введення другого рівня в Україні, я переконаний, є і створені. Так, треба внести певні точкові зміни щодо захисту, в першу чергу, накопичень громадян у недержавних пенсійних фондах на другому рівні страхування. Але в цілому пенсійна система готова до введення другого рівня. І найголовніше, що другий рівень дає кошти, які інвестуватимуться в економіку України. Тому рішення знаходиться в руках Верховної Ради України: на сьогоднішній день там є ціла низка законопроектів щодо введення другого рівня, і це питання на полі законодавства. На жаль, повинен констатувати, що Україна запізнилася з введенням другого рівня пенсійного страхування щонайменше на 10 років. Це не було зроблено в 2005, 2006, 2008 роках, коли це потрібно було зробити – і ми залишилися на периферії цього процесу», – зазначив Розенко.
Водночас чиновник назвав невиправданими побоювання деяких експертів, які ставлять під сумнів вдалий старт другого рівня пенсійної системи.
«Ми вводили зміни в пенсійне законодавство майже одночасно з Польщею, але вони це зробили: сьогодні рівень пенсійного забезпечення у поляків приблизно в три-чотири рази вищий, ніж у українців… Більш того, українські великі підприємства сьогодні в тому числі торгують своїми акціями, і польські пенсійні фонди мають акції в наших підприємствах. Тобто наш бізнес вже готовий для того, щоб запрацював другий рівень, і він бере участь у польських пенсійних програмах, а у нас дехто розповідає, що Україна ще не готова до цього», – уточнив він.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас