У Латвії затримали екс-президента збанкрутілого банку, який вивів з України 300 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Латвії затримали екс-президента збанкрутілого банку, який вивів з України 300 млн грн

Кримінал
668
У Латвії затримали колишнього президента, одного з власників ПАТ “Міський комерційний банк” (CityCommerce Bank) Рейніса Тумовса.
Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.
Слідство встановило, що протягом 2013-2014 років посадові особи банку видали кредити фіктивним фірмам, а кошти легалізували через підконтрольні їм комерційні структури. Зокрема, фіктивним підприємствам надавалися кредити під забезпечення майна, вартість якого була завищена в десятки разів. Всього було виведено майже 300 мільйонів гривень.
Крім президента, підозру вручили і голові правління банку. Президента установи Тумовса підозрюють у ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України і ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України, а голову правління за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Крім того, керівникам фіктивних підприємств також було повідомлено про підозру за ст. 205 (Фіктивне підприємство) КК України.
У 2017 році керівник банку був оголошений в міжнародний розшук. У жовтні 2018 року правоохоронні органи Латвійської Республіки затримали Тумовса, йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на один рік. Також встановлено, що голова правління банківської установи отримав громадянство РФ і виїхав на тимчасово окуповану територію АР Крим.
Наразі співробітники Департаменту захисту економіки та слідчі Головного слідчого управління Нацполіції готують матеріали щодо екстрадиції затриманого в Латвії банкіра.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас