В ЄС знижують вартість телефонних дзвінків і повідомлень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС знижують вартість телефонних дзвінків і повідомлень

Світ
670
Європейський парламент схвалив нові правила встановлення телефонних дзвінків всередині ЄС як зі стаціонарних, так і з мобільних телефонів.
Про це повідомляє сайт ЄП.
Як повідомляється, нові тарифи набудуть чинності після формального затвердження Радою ЄС з 15 травня 2019 року.
“За новим законодавством, з 15 травня 2019 року вартість дзвінків в іншу країну ЄС обмежується 19 центами за хвилину і 6 центами за текстове повідомлення (SMS), що робить їх доступними для кожного, хто залишається в контакті з близькими в інших країнах-членах ЄС”, – йдеться в повідомленні.
Ухвалені зміни також передбачають кращий захист користувачів смартфонів, включаючи користувачів веб-сервісів (Skype, WhatsApp тощо), і посилюють вимоги до безпеки, включаючи шифрування.
Вводиться право зберігати номер телефону на строк до одного місяця після припинення дії договору та право на відшкодування невикористаного передплаченого кредиту при припинення договору, а також компенсацію в разі затримки або зловживання перемиканням.
Крім того, державам-членам доведеться сприяти розгортанню мереж 5G, зробивши відповідний спектр доступним до 2020 року, щоб досягти мети “Плану дій ЄС 5G” про наявність мережі 5G у принаймні одному великому місті, у кожній країні ЄС до 2020 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас