Кабмін перенаправив на лікування громадян за кордоном 36,5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін перенаправив на лікування громадян за кордоном 36,5 млн грн

Казна та Політика
87
Кабінет Міністрів України перерозподілив деякі витрати державного бюджету на 2018 рік, передбачені для Міністерства охорони здоров’я, збільшивши фінансування програми лікування громадян за кордоном, а також програми реімбурсації лікарських засобів.
Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.
Згідно з ухваленим проектом розпорядження, яке має агентство “Інтерфакс-Україна”, Кабмін на 115,115 млн грн зменшив обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, перенаправивши 36,5 млн грн з них на програму лікування громадян за кордоном. Згідно з пояснювальною запискою до проекту, станом на кінець жовтня на обліку у МОЗ перебувало 37 пацієнтів, які потребують лікування в іноземних клініках.
Крім того, скоротивши субвенції для місцевих бюджетів, уряд перенаправив 78,615 млн грн на програму реімбурсації препаратів, необхідних для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу, а також бронхіальної астми.
З урахуванням зростання навантаження на медичний персонал комунальних закладів охорони здоров’я, у зв’язку з наданням медичної допомоги внутрішньо переміщеним особам, також було вирішено перерозподілити 188,405 млн грн (медсубвенції, передбаченої на 2018 рік для територій Донецької та Луганської областей, де органи держвлади тимчасово не здійснюють свої повноваження), спрямувавши їх на оплату праці медпрацівників таких установ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас