Новий закон про розмитнення машин повертає акциз на електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий закон про розмитнення машин повертає акциз на електромобілі

Казна та Політика
23497
В ухваленому законі про запровадження нової формули на розмитнення автомобілів, зокрема на єврономерах, містяться норми, якими передбачається відновлення акцизного збору на електромобілі.
Зокрема, законом запроваджується ставка акцизу, розмір якого залежатиме від обсягу ємності акумулятора — 1 євро за 1 кіловат.
Зазначається, що у разі набуття чинності закону, для розмитнення найпопулярнішої марки електромобіля в Україні — Nissan Leaf — доведеться заплатити близько 35-40 євро. Розмитнення Tesla може обійтися власникам у 100 євро.
Крім цього, під час розгляду закону у Раді, депутати пропонували додати до закону поправки про продовження дії скасування податку на додану вартість для електромобілів, адже звільнення електромобілів від ПДВ закінчується 31 грудня 2018 року. Водночас, відповідні зміни до закону так і не увійшли.
Зокрема, автори законопроекту зазначали, що розгляд скасування ПДВ для електромобілів доречніше проводити при ухваленні змін до податкового кодексу та голосування бюджету на 2019 рік.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас