Дефіцит проекту держбюджету-2019 до 2-го читання збережено в межах 2,3% ВВП – голова Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит проекту держбюджету-2019 до 2-го читання збережено в межах 2,3% ВВП – голова Мінфіну

Казна та Політика
132
Міністерство фінансів під час доопрацювання проекту держбюджету України на 2019 рік до другого читання з урахуванням пропозицій Верховної Ради і Президента змогло зберегти дефіцит у межах 2,3% валового внутрішнього продукту (ВВП).
Про це повідомила в. о. міністра Оксана Маркарова на засіданні Кабінету Міністрів у середу.
“З усіма цими досить відповідальними змінами нам вдалося домогтися головного – дефіцит бюджету залишається в рамках 2,3% (ВВП)”, – сказала вона, представляючи документ.
О. Маркарова зазначила, що необхідність утримання дефіциту в таких межах пов’язана з безпрецедентними виплатами за державним боргом, які припадають на 2019 рік – понад 400 млрд грн, а також необхідністю профінансувати всі пріоритети: безпеку, оборону, медицину, освіту і проекти розвитку, щоб темп зростання економіки був вище ніж 3%.
“Відповідно на цей день цей держбюджет, який ми подаємо до другого читання, є відповідальним бюджетом розвитку країни”, – підкреслила голова Мінфіну.
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман уточнив, що наступного року Україна повинна виплатити в рахунок обслуговування і погашення держборгу 417 млрд грн.
“Тільки в травні місяці у нас повернення боргу $2,7 млрд! За один місяць! Це колосальний виклик, що вимагає відповідальності і чесності в спілкуванні з людьми”, – заявив голова уряду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас