Проблеми з пільговими поставками газу залишилися у 22 підприємств – "Нафтогаз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблеми з пільговими поставками газу залишилися у 22 підприємств – "Нафтогаз"

Фондовий ринок
142
НАК “Нафтогаз України” станом на вечір 13 листопада не мав можливості надати номінації на газ 22 теплопостачальним підприємствам у дев’яти регіонах, в тому числі 12 великих, тоді як 1146 інших теплопостачальних підприємств на цей момент вже купували газ на пільгових умовах.
“Ключові проблемні ситуації з виробниками тепла зараз склалися в Кривому Розі, Херсонській області, містах Сміла, Сєвєродонецьк, Первомайськ та Шепетівка”, – констатує НАК в прес-релізі.
Компанія пояснює, що виробники тепла в цих містах накопичили значну заборгованість, не дотримуються графіків її погашення або в попередньому періоді розрахувалися з “Нафтогазом” менш ніж за 90% використаного газу.
“Доти, поки ці підприємства не виконають вимоги законодавства, “Нафтогаз” не може надати їм номінації на газ на пільгових умовах, визначених Кабінетом Міністрів”, – наголошується в повідомленні НАК.
Згідно з ним, борг Криворізької, Сєверодонецької та Херсонської ТЕЦ, що належать державі, становить відповідно 1056,9 млн грн, 449 млн грн і 354,5 млн грн, і для відновлення постачань газу необхідно сплатити відповідно 374 млн грн, 66,4 млн грн і 95,1 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас