МЕРТ зареєструвало два індустріальні парки в Дніпрі та Миколаєві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ зареєструвало два індустріальні парки в Дніпрі та Миколаєві

Казна та Політика
507
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) 7 листопада включило до Реєстру індустріальних (промислових) парків індустріальний парк “Енергія” (Миколаїв) та індустріальний парк Innovation Forpost (Дніпро) площею відповідно 36 га і 49,5 га.
Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті Міністерства, ініціаторами створення парків стали Миколаївська і Дніпровська міські ради відповідно.
Заявлений строк функціонування парку “Енергія” – 30 років. На його території, згідно з попередніми розрахунками ініціатора, буде створено 1800 робочих місць. Пріоритетними видами економічної діяльності названо виробництво харчових продуктів і напоїв, гумових і пластмасових виробів, будівельних матеріалів, скла, хімічної продукції, готових металевих виробів, машин і устаткування, а також науково-дослідна діяльність і діяльність у сфері інформації та телекомунікацій.
Згідно з повідомленням МЕРТ, парк Innovation Forpost створений на 45 років і передбачає діяльність з виробництва електричних машин, електричного устаткування, металургійного виробництва, виробництва неметалевої мінеральної продукції, а також надання комп’ютерних послуг. На території індустріального парку, як вважають у Дніпровській міськраді, може бути створено до 600 нових робочих місць.
Передбачається, що індустріальний парк Innovation Forpost стане технополісом, який об’єднає в собі, крім виробничих об’єктів, об’єкти громадської, офісної, соціальної та житлової забудови.
МЕРТ вказує, що до реєстру індустріальних парків вже включено 35 парків, у 17 з яких обрані керуючі компанії, а в п’ять вже залучені учасники. За даними відомства, ще 14 індустріальних парків до реєстру не внесено.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас