Київ виконав не всі умови: ЄС надав Україні лише 10 з 50 мільйонів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ виконав не всі умови: ЄС надав Україні лише 10 з 50 мільйонів євро

Казна та Політика
579
Європейський Союз надав Україні лише 10 млн євро з 50 млн євро підтримки деяких галузей економіки в рамках нового Зовнішнього інвестиційного плану у зв’язку з невиконанням усіх умов.
Про це Комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоханнес Ган сказав під час зустрічі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.
«Є проблеми, якими я хотів би поділитися. Я не хочу приховувати мого розчарування. Ми маємо «Контракт реформ заради інвестицій». Йшлося про надання 50 млн євро підтримки для деяких галузей. Зокрема, приватного інвестування для того, щоб забезпечити підтримку, яка могла б бути використана в майбутньому. На жаль, лише одну умову виконано. Ми змогли виділити лише 10 млн дол. Решта 40 млн дол. втрачено. Цьому ми не можемо бути раді», – сказав він.
Водночас, Ган зазначив позитив у реформах охорони здоров’я, освіти, децентралізації, пенсійної системи та приватизації. «Зазвичай ці реформи розтягуються в часі, але вам лише за рік вдалося досягнути тут важливих результатів», – сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас