У Китаї почали впроваджувати технологію розпізнавання людей за ходою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї почали впроваджувати технологію розпізнавання людей за ходою

Технології&Авто
175
Китайська компанія Watrix розробила нову систему для «розпізнавання ходи», яка здатна розпізнавати людей на досить великій відстані (до 50 метрів) на підставі того, як вони йдуть.
Таким чином, навіть якщо людина наділа маску або знаходиться під таким кутом до камери, що її обличчя не видно, програмне забезпечення все одно може визначати людей за допомогою наявних кадрів.
Голова компанії Watrix Хуанг Йонгжен розповів в одному з інтерв’ю, що за допомогою штучної кульгавості або інших спроб змінити ходу обдурити ПЗ не вдасться.
Це пов’язано з тим, що система аналізує рухи всього тіла людини. Технологія розпізнавання людини по ході компанії Watrix переглядає відео того, як йде людина, обрізає силует і створює модель ходи.
За даними компанії, точність розпізнавання цієї технології становить 94%. Але ці відомості не були підтверджені незалежними експертизами. Також слід зазначити, що аналіз здійснюється не в режимі реального часу, а на підставі запису.
Поліція в Пекіні і Шанхаї вже почала використовувати технологію розпізнавання ходи у своїй діяльності. Також ця технологія стане частиною розроблюваної системи спостереження на базі штучного інтелекту, яку планується розгорнути по всій країні.
Сама по собі технологія розпізнавання людини за ходою не є новою. Її розвитком займаються вчені в Японії, Великобританії і США. Але до Watrix вона не була комерціалізована.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас