ДФС і європейські експерти тестуватимуть нову систему розрахункових операцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС і європейські експерти тестуватимуть нову систему розрахункових операцій

Казна та Політика
223
Представники Державної фіскальної служби і Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) обговорили співпрацю в напрямку впровадження інноваційних технологій в сфері реєстрації розрахункових операцій.
Про це повідомляє ДФС за підсумками зустрічі з Комітетом роздрібної торгівлі ЄБА.
“Під час зустрічі фахівці ДФС запропонували представникам ЄБА взяти участь у тестуванні нового сервісу – системи E-Receipt (розрахункових операцій, – ред.), яка запущена в тестовому режимі в кінці вересня цього року. Фахівці ДФС відзначили важливість об’єктивної оцінки роботи системи учасниками тестування і надання відповідних пропозицій і рекомендацій для її удосконалення. В свою чергу представники Асоціації висловили зацікавленість у фіскалізації і електронізації розрахункових операцій і заявили про готовність приєднатися до цієї роботи вже найближчим часом”, – йдеться в повідомленні.
В рамках роботи системи E-Receipt введено електронний сервіс «Пошук фіскального чека», який дозволяє покупцям здійснювати пошук чеків, які формуються традиційними РРО, і електронних чеків, які формуються засобами системи E-Receipt.
Він розміщений у відкритій частині Електронного кабінету, доступ до якої здійснюється в режимі реального часу без ідентифікації особи.
Уже за результатами роботи сервісу встановлено випадки невідповідності отриманих споживачами розрахункових документів при здійсненні готівкових розрахунків електронним копіям цих розрахункових документів, які передані відповідними РРО ДФС. Для з’ясування причин такої невідповідності органами ДФС організовано проведення контрольно-перевірочних заходів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас