З мільярда гривень субвенцій на "нову школу" освоєно лише 60% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З мільярда гривень субвенцій на "нову школу" освоєно лише 60%

Казна та Політика
168
З 1 мільярда гривень субвенцій, які виділив Кабінет Міністрів місцевим бюджетам на створення нових освітніх умов у школах, освоєно трохи більше ніж 60%.
Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.
«Вперше в цьому році ми передали 1 млрд грн субвенцій на місця, щоб діти могли навчатися нового змісту в нових умовах. Відразу скажу, що освоєння цих грошей йде складно: на сьогодні витрачено трохи більше ніж 60%», – розповіла міністр.
На думку Гриневич, це пов’язано з нестачею менеджерських навичок для проведення тендерів і роботи з цими коштами у місцевої влади.
«У бюджеті-2019 на оновлення освітнього середовища також закладено 1 млрд грн, і цей напрямок ми будемо продовжувати розвивати. Якщо у нас будуть залишки, ми станемо вкладати їх в шкільні автобуси, в переобладнання природничо-математичних кабінетів”, – сказала міністр.
На її думку, зараз дуже важливо мотивувати учнів до вивчення точних і природничих наук.
«Дані останньої вступної кампанії показують, що є проблеми із запитом абітурієнтів на технічні напрямки освіти. Це потрібно виправляти», – підкреслила Гриневич.
Вона також розповіла, що в бюджеті на 2019 рік закладені кошти на базове наукове фінансування університетів, крім того, планується розробити критеріальну систему, на підставі якої університети будуть отримувати ці гроші.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас