День фінансів, 7 листопада: пільговий коефіцієнт для "єврономерів", валютні картки monobank, зарплати шахтарям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 7 листопада: пільговий коефіцієнт для "єврономерів", валютні картки monobank, зарплати шахтарям

1080
Середа, 7 січня. Хороші новини для медиків, шахтарів і клієнтів monobank.
Зарплати лікарям і шахтарям. Сьогодні прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду повідомив, що Кабмін ухвалив рішення про виділення 500 мільйонів гривень на покриття збитків державних шахт і 1,5 млрд гривень на зарплати медикам.
Пільговий коефіцієнт для “єврономерів”. Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради рекомендував народним депутатам ухвалити у другому читанні законопроект №8487 про зниження акцизного податку з автомобілів. Законопроект передбачає базові ставки акцизного податку для авто з бензиновими двигунами €50 і €100, для авто з дизельними двигунами €75 і €150. Але крім цього, запропонували надавати пільговий коефіцієнт
Нові продукти від monobank. Monobank запускає валютні картки і валютні депозити. Ці картки можна додати в Apple Pay і Google Pay. Ними можна платити в інтернеті, цілодобово переказувати з них гроші на гривневу картку. Крім того, з’явився сервіс перевипуску картки.
Можливе подорожчання електроенергії. В Україні в липні 2019 року можуть мінімум в 1,5 разу збільшити ціни на електроенергію для населення. Чинний тариф покриває лише 50% економічно обґрунтованої вартості “струму”. Після відкриття ринку тарифи визначатимуть попит і пропозицію.
СБ про введення податку на виведений капітал. Світовий банк підтримує запропоновану Міністерством фінансів України модель введення податку на виведений капітал для малого і середнього бізнесу. За словами директора СБ по Україні Сату Кахконен, запропонована Мінфіном альтернатива щодо заміни податку на прибуток податком на виведений капітал для компаній з обсягом доходів 200 млн грн – це спосіб скоротити бюджетні втрати.
Онлайн-реєстрація біометричних паспортів. В Україні запустили електронний сервіс реєстрації біометричних документів. Але людині все одно треба буде прибути в Міграційну службу для фотографування і сканування відбитків пальців.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас