Податки, транспорт та тіньова економіка: як вітчизняний бізнес пропонує вирішувати проблеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податки, транспорт та тіньова економіка: як вітчизняний бізнес пропонує вирішувати проблеми

Казна та Політика
1107
Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо відновлення кредитування та закон вдосконалення функціонування фінсектора. Перший дозволить спростити процедури позасудового врегулювання між кредиторами та позичальниками, а другий має підвищити ефективність управління держбанками. За думкою експертів, ці зміни сприятимуть збільшенню обсягів кредитування та відновленню економіки.
Це обговорювали на зустрічі Президента з вітчизняним бізнесом, ідеться в ефірі програми “Фінансовий тиждень”.
Виконавчий директор Європейської бізнес асоціації Анна Дерев’янко зауважила, що також гостро стоїть питання з розвитком логістики.
“Аграрний сектор зростає і “Укразлізниця” не завжди справляється з обсягами, які повинна перевезти. Україна відчуває брак локомотивів і взагалі можливості “Укрзалізниці обслуговувати зростаючі потреби української економіки. Через це Україна втрачає прибутки, втрачає надходження у вигляді валюти, втрачає податки. І тому ми запропонували залучати компаніям приватну тягу” – пояснює Анна Дерев’янко.
Крім того, піднімалось питання тіньової економіки.
“Тіньова економіка дуже сильно шкодить прозорому бізнесу та державному бюджету. Треба ефективно контролювати кордон. Ми пропонуємо повну фіскалізацію-економіку, пропонуємо кешлес-економіку і пропонуємо врегулювати питання електронної комерції для того, щоб підвищити відповідальність за незаконний збут продукції” – наголошує експерт.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас